16.2.09

Moció del regidor d’ERC-AM Riuprimer, Xavier Rovira, a l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer per la prohibició de les curses de braus

Moció del regidor d’ERC-AM Riuprimer, Xavier Rovira, a l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer per la prohibició de les curses de braus que incloguin la mort de l’animal o qualsevol tipus de maltractament i declaració del poble com a antitaurí

En els darrers vint anys el Principat de Catalunya ha realitzat avenços importants en la protecció jurídica dels drets dels animals. L’any 1988 es va aprovar la Llei sobre protecció dels animals que, entre d’altres mesures, prohibia la construcció de noves places de braus. Una llei que més tard ha estat actualitzada i ampliada, sempre en la direcció de protegir més i millor els drets dels animals.

Més recentment la Llei 22/2003 de 4 de juliol reconeixia els animals com a organismes dotats de sensibilitat psíquica, a més de física, prohibint de forma explícita una sèrie d’espectacles que implicaven el patiment o la mort dels animals i considerant tots aquells comportaments que ultra els espectacles amb animals poguessin comportar el seu dolor o patiment.

Durant els darrers anys, diversos pobles i viles dels Països Catalans, fent seves les inquietuds de cada vegada més amplis sectors socials que rebutjaven els espectacles de braus que provoquen el seu patiment fins a la mort, van aprovar mocions que declaraven els seus municipis, com a antitaurins volent expressar d’aquesta manera el seu rebuig a les curses de braus i el desig que els pobles d’arreu dels Països Catalans, siguin places en les quals els drets dels animals siguin reconeguts i respectats i se n’asseguri així el seu benestar.

Actualment està en marxa la Iniciativa Legislativa Popular que impulsa la Plataforma Prou i que és una proposició de llei de modificació de l’article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals aprovat pel Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril. Aquesta modificació es basa en la prohibició de les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les “sorts” de la pica, les banderilles i l’estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que es celebrin en les places de braus o fora d’elles, llevat de les festes amb bous sense mort de l'animal (correbous) en les dates i les localitats on tradicionalment se celebren. En aquests casos, és prohibit inferir danys als animals.

És per això que el regidor d’ERC-AM Riuprimer Xavier Rovira proposa adoptar els següents acords:


1) Que l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer s’adhereixi a la Iniciativa Legislativa Popular que impulsa la Plataforma Prou.

2) Que l’Ajuntament assumeixi la difusió d’aquesta ILP emprenent les accions necessàries per què la ciutadania de Santa Eulàlia de Riuprimer pugui signar a favor de la iniciativa a les dependències de l’Ajuntament.

3) Enviar aquesta resolució als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, així com a la Plataforma Prou, impulsora d’aquesta Iniciativa Legislativa Popular.

4) Que l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer declari el municipi com a antitaurí.
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació