10.9.08

VI Marxa dels Vigatans


VI Marxa des de diferents indrets d'Osona i rodalies per commemorar l'alçament dels patriotes vigatans contra Felip V en el marc de la Diada Nacional de Catalunya.

VI MARXA DELS VIGATANS. 10 de Setembre de 2008.
Programa curt.


PROGRAMA D'ACTES

10 DE SETEMBRE DE 2008

18.00-19.30 / Malla, Roda de Ter i Masies de Roda, Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, Muntanyola, Lluçanès i Gurb, Sentfores La Guixa, Vall del Ges, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes, Tona, Centelles, Taradell i El Brull (entre d'altres poblacions). Sortida de columnes de Vigatans cap a Vic.

A les 18h. Sortida d'un autocar des de l'estació d'autobusos de Vic per anar a buscar la Flama de l'Acord dels Vigatans a Santa Eulàlia de Riuprimer.

18.30 / Santa Eulàlia de Riuprimer.

18:30h: Plaça de la Vila, hissada de la senyera estelada en homenatge al seu centenari proposat per la Comissió 100 anys d’Estelada. Cant dels segadors popular iniciat pels Cantaires de Riuprimer.

18:45h: Plaça de la Rectoria, ofrena floral al Dr. Llorenç Tomàs a càrrec del consistori. Breu parlament a càrrec del regidor per ERC-AM Xevi Rovira.

Benvinguda a la comitiva desplaçada des de Vic per portar la flama al monument a Bac de Roda i cremar el Decret de Nova Planta a càrrec de la secretària del Consell de Joves de Riuprimer, Elena Montells.

Seguidament l’alcaldessa de Santa Eulàlia de Riuprimer, Núria Solà, llegirà el “Manifest unirari de la Comissió Onze de setembre de 2008”.

A continuació, el president del Consell de Joventut de Riuprimer, Santi Aguilera, lliurarà la flama que ha estat custodiada per les famílies del poble a la comitiva dels vigatans.

Els Cantaires de Riuprimer canten l’himne nacional del Principat, Els Segadors, amb una voluntat que la tonada esdevingui popular envers tots els assistents.

19:15: Inici de la caminada de custòdia de la flama fins a Vic, amb una durada d’una hora i mitja aproximadament. A mig camí breu refrigeri a la Casa Nova de l’Ermengol. Continuació dels actes a Vic, rebuda a la cruïlla dels carrers Morgades i Verdaguer a les 20:45.

(Cartell al web d'Òmnium Osona)

Organitza: Consell de Joves de Riuprimer. Col·labora: Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer. Cantaires de Riuprimer.



21.15 / Vic (monument a Bac de Roda): Arribada de la Flama i els Penons dels Vigatans. Homenatge a Francesc Macià, Bac de Roda.
Encesa de torxes i represa de la Marxa.

21.45 / Vic (plaça del Bisbe Oliba): Arribada de la Marxa dels Vigatans. Diàleg del Compromís. Crema del Decret de Nova Planta.
Tribut a la persona homenatjada. Lectura del manifest.

22.15 / Vic (plaça de la Catedral): Gegants i castells. Entrepans i begudes de la terra. Actuació musical de Dijous Paella.

* Encesa el 17 de maig a l'ermita de Sant Sebastià en els actes commemoratius del 303 aniversari de l'Acord dels Vigatans i custodiada
per famílies de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Els actes són convocats per la Comissió Onze de Setembre Osona i coordinats per Òmnium Osona.




Hi participen / Òmnium Cultural; EspaiCat; Consell de Joves de Riuprimer; Ajuntament i Parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer;
Comissió Països Catalans (Columna Bac de Roda); Consell de Joves de Taradell, Consell de Joves de Tona; Casal Independentista La Traca;
Agrupació de Sords de Vic i Comarca; Maulets; Sagals d'Osona; Escamot dels Diables de Calldetenes; Marçal Ayats; Coral Lloriana de Sant Vicenç de Torelló;Dijous Paella i les Comissions 11 de Setembre de Santa Eugènia, Muntanyola, El Brull, Malla, Centelles, Sant Julià, Calldetenes, Folgueroles,Sentfores La Guixa, Lluçanès, Gurb i Vall del Ges.

Ho patrocina / Ajuntament de Vic - IMAC; Departament de la Vicepresidència, Generalitat de Catalunya; Consorci del Lluçanès; Ajuntament de Centelles;Ajuntament de El Brull; Ajuntament de Folgueroles; Ajuntament de Gurb; Ajuntament de Roda de Ter; Ajuntament de Santa Eugènia de Berga;Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer; Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló; Ajuntament de Sant Pere de Torelló; Ajuntament de Taradell;Ajuntament de Torelló; Fundació Puig-Porret; Consell de Joves de Riuprimer; Grup Nació Digital; Vilaweb Vic; Racocatala.cat; Vicciutat.com;Territori Web; Sardà Comunicació; Gràfiques Bassols; Farines Ylla; MAFESA; Tintoreria Vilà; Plana de Vic; Cistelleria Freixenet; Bar Can Ton;Auto mecànica Albert; Fusteria Santa Eulàlia S.L; PRHOSA; Materials Corretja; Pintures Jordi Rovira; Teresamo.com Disseny de vestuari.




Més info: http://www.osona.omnium.cat
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació