9.4.08

Proposta de pacte de govern enviada a AR el passat 5 de març 2008

BORRADOR DE PACTE DE GOVERN AR-ERC (Febrer 2008)


INTRODUCCIÓ:

Després de gairebé 9 mesos de govern d’AR amb ERC-AM a l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, el nostre grup municipal considera que en aquest moment no queden clares les atribucions i competències del nostre regidor Xevi Rovira, en les regidories assignades a ERC-AM, cosa que provoca malestar i posicionaments contradictoris entre els diferents grups de l’equip de govern.

Nosaltres entenem que això és degut a que en cap moment es va fer un acord de govern per escrit, tal com es fa a la gran majoria d’ajuntaments, en el qual quedessin clares les competències de cadascú.
Amb l’ànim d’arribar a una resolució del tot satisfactòria d’aquesta situació, nosaltres entenem que l’única solució és clarificant per escrit l’acord de govern actual.

Aquesta proposta de pacte de govern és només un primer borrador sobre el qual hem de negociar per tal d’intentar arribar a un consens satisfactori per ambdues parts.

PROPOSTA D’ACORD DE GOVERN PER PART D’ERC:

1r.- La força política Ara Riuprimer, (AR), guanyadora per majoria absoluta en les eleccions municipals a Santa Eulàlia de Riuprimer el maig del 2007, delega les següents regidories o àrees de responsabilitat de govern al regidor electe Xevi Rovira (ERC-AM):
-Cultura i mitjans de comunicació
-Serveis Socials i Salut
-Turisme i comerç

2n.- A l’hora de confeccionar els pressupostos generals s’haurà de tenir en compte l’opinió del regidor d’Esquerra. Especialment pel què fa a les seves àrees de govern, on després d’haver consensuat unes línies d’actuació generals amb AR, passarà a ser el màxim responsable i a distribuir-hi els pressupostos destinats en cada actuació concreta en la mesura del possible.
Si ho creiem convenient i alguna actuació és únicament d’iniciativa nostra, es podrà difondre signant amb el nom de la regidoria seguit del nom de l’ajuntament.
Així mateix, el regidor, podrà disposar de l’aparell logístic i el personal de l’ajuntament sempre que ho cregui convenient en fer actes per al poble (sempre que no siguin partidistes o particulars).
En les àrees que governa, el regidor ha de tenir capacitat per crear complicitats amb les entitats municipals i supramunicipals que cregui convenient. Especialment pel què fa en crear sinèrgies amb entitats culturals que puguin intervenir en l’àrea de cultura.

3r.- Caldrà arribar a consens amb la regidoria de Festes i Joventut a l’hora de decidir el format, tarannà i diverses activitats que es portin a terme en les festes i, en actuacions de política juvenil que tinguin una vessant cultural.

4t.- Dins les àrees de Cultura i Turisme, cal que l’equip de govern s’avingui a donar suport al manifest en el qual es demana a la Generalitat de Catalunya que l’ermita de Sant Sebastià sigui declarada monument històric d’interès nacional. També donarà suport (en la mesura del possible i depenent del grau de compromís que es pugui adquirir, com a organitzador, col·laborador o simplement logístic) als actes que es puguin dur a terme a partir d’ara en la línia d’afavorir aquesta campanya.

5è.- El regidor d’Esquerra, podrà expressar lliurement la seva opinió als mitjans de comunicació (exceptuant el bloc informatiu de l’ajuntament), signant les opinions de la següent manera: “Xevi Rovira, Regidor de l’ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer per Esquerra Republicana”.

6è.- De totes les qüestions que no quedin reflectides en l’acord de govern, ni consensuades favorablement entre el nostre grup municipal i el grup municipal d’AR, el nostre grup en queda alliberat de qualsevol compromís podent-nos posicionar en el sentit que creguem convenient. I evidentment poder-les votar lliurement als plens.

CONCLUSIONS:

Aquest acord, creiem que s’hauria de concretar en un Programa d’actuació Municipal 2008-2011 (establint prioritats d’actuació política) que servís de base per a l’elaboració dels pressupostos municipals, i que pot ser objecte de seguiment pels grups polítics del govern i l’Alcaldessa amb l’establiment dels espais de reflexió i anàlisi conjunta que es considerin oportuns.
Expressem la nostra voluntat política de continuar a l’equip de govern de la població, volem contribuir a la seva estabilitat institucional amb plena capacitat de governar, en base a la confiança mútua dels partits que integren el govern i a la presa de decisions compartides i corresponsabilitzades amb respecte per a l’expressió plural que representen els grups polítics en aquest consistori.
Volem expressar la nostra il·lusió que encara tenim, pel que considerem una nova etapa en el govern municipal, de maneres de fer i de l’apropament de l’ajuntament a la població, manifestat així en les municipals de 2007 i en les actuacions dutes a terme fins ara. Creiem que la nostra trajectòria en aquest mesos ens avala en tant que hem estat capaços de transformar idees en petites realitats i alhora generar valors compartits.
La llibertat, la igualtat i la justícia social segueixen sent els principis que ens mouen a plantejar-nos els nous reptes, en una nova etapa i amb l’objectiu de construir una població pròspera, solidària i que té cura de la seva gent.
Afrontem els nous reptes com a grans oportunitats, des d’un sentiment d’orgull de poble, que demostra una gran confiança en les capacitats de la seva gent i la potencialitat de les sinèrgies col·lectives per abordar amb optimisme el nostre futur. Santa Eulàlia no sempre ho ha fet així. Aprofitem-ho, mirem endavant amb responsabilitat i il·lusió.


Santa Eulàlia de Riuprimer. Febrer de 2008.

Representant AR: ..................................... Representant ERC-AM: Xevi Rovira
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació