7.2.11

Acta pròpia i no ofical ple dilluns 7 de febrer de 2011

Dilluns dia 7 de febrer 2011 a les 21h Ple Ordinari a l'Ajuntament de Sta.Eulàlia de Riuprimer amb el següent ordre del dia:
Assisteixen la secretària, l’alcaldessa i tots els regidors i regidores.

Propostes:

1a-Cessió gratuïta en precari del bé municipal patrimonial "equipament públic docent per a destí de CEIP" Al Departament d'Educació de la Generalitat.

CiU, demanen una qüestió tècnica referent a l’ACA i l’alcaldessa no hi veu problema. Es preocupen perquè hi toqui el sol com més millor, i Solà diu que ja està pensat així.

Xevi Rovira: Votarem en blanc com el darrer ple i demanem si hi ha alguna novetat respecte a la previsió del Departament per començar les obres.
Solà: No, diu que ja tenien pressupostos tancats fins al 2013 i que és tancada. Que no se sap quan començaran les obres.
4 a favor AR i 2 Abstencions de CiU i 1 d’ERC.

2a-Aprovació definitiva de l’Estudi de detall de “Ordenació de volums Avinguda Osona 42-50”.
X.Rovira. A favor. Unanimitat.

3a-Aprovació de l’inici de l’expedient de delimitació del terme municipal de Santa Eulàlia de Riuprimer amb el terme de Sant Bartomeu del Grau.
X.Rovira. A favor. Unanimitat.

4a-Compte de la gestió recaptatòria realitzada per l’ORGT en l’exercici de 2010.
A favor. Unanimitat. Ens hem mantingut en nivell de cobraments estem en torn el 92%. Més o menys el 50% d’ingressos és per l’IBI. Vehicles 20% i taxes 25%, IAE 2%. La mitjana per habitatge és d’uns 250. Semblant a Osona.

Despatx d’Ofici i presentació de l’estat d’execució del pressupost.
25.000 euros menys rebuts de l’estat. Ens donen menys i s’han d’anar tornant més diners. Hi ha dèficit en molts serveis, i queda molt malament tapar-lo amb romanent. Es parla d’optimitzar el servei de recollida d’escombraries de la Mancomunitat (que ha tancat any amb força beneficis...). S’ha de gestionar millor des de la Manco perquè costi menys als municipis aprofitant els viatges i fent pedagogia per no generar tant rebuig. És molt difícil fer que la gent ho faci bé, tot i que la zona està detectada.


Resolucions, mocions, precs i preguntes.


Precs i preguntes:
Ciu no en té.

Txevi Rovira. ERC-AM:

1- (Pregunta que ha estat retirada després d'un debat entre tots els regidors).

2-Les noves tecnologies i la societat de la informació han fet un esclat aquests darrers anys amb xarxes socials i eines 2.0 molt populars que estan a l’abast de la majoria de la població del nostre poble. Darrerament, moltes institucions públiques i fins i tot ajuntaments i càrrecs públics, com alcaldes i alcaldesses han posat a l’abast de la població els seus perfils de facebook o twitter com a eines bàsicament de comunicació i transparència. Jo mateix, a títol individual he creat una pàgina de facebook que porta per nom “Santa Eulàlia de Riuprimer, Osona, Països Catalans” de caràcter bàsicament informatiu, i on ja hi ha connectades 148 persones, aquesta dada us la dono perquè n’estigueu informats, i que sapigueu que aquí es fa referència al web oficial de l’Ajuntament a través d’un enllaç. La pregunta que us volia formular és si penseu implementar algun tipus de comunicació amb eines 2.0 per fer més coneguda la política i les iniciatives d’aquest ajuntament, ja que sempre des de l’equip de govern s’ha fet bandera de la transparència, però realment no s’ha estat tan transparent i aquestes eines hi podrien ajudar, i fer difusió dels actes.

Solà: Discrepa de la transparència i no està previst de moment eines 2.0.

3-Com està la situació del Consorci de Turisme Portes del Montseny del qual formem part?
Està a punt de ser desmantellat, la DIBA ha retirat aportació i els ajuntaments no podran mantenir-lo i hi ha una reunió d’alcaldes aviat. Aquest equip de govern considera que el consorci ha fet una aportació molt baixa a Riuprimer i no es viable que seguim mantenint aquest ens.

4-Es va dir al darrer ple que no es subvencionava al Consell de Joventut perquè no estava fent res, s’ha celebrat o està prevista alguna reunió amb l’entitat per mirar de dinamitzar-la? Amb quins temes està treballant principalment l’actual tècnica de joventut?
Amb el CJR no s’ha fet directament cap reunió, ho porta la tècnica i ara principalment està adaptant el pla de joventut 2011-2014. I ara també hi ha una noia de suport per aquest tema.

5-Des de la vigència de la nova llei del tabac, alguns Ajuntaments han valorat el fet de posar cendrers a les papereres públiques, s’ha pensat fer un estudi d’aquesta possibilitat d’acord amb les necessitats que es veuen per part dels operaris que netegen la via pública?
No, no s’ha trobat increment de burilles al terra excepte davant dels bars, i no s’ha contemplat posar cendrers.

6- El Grup Parlamentari d'Esquerra ha entrat avui al Registre del Parlament de Catalunya una proposta de resolució arran de la prohibició de les salves d’honor en la commemoració dels fets de la Gleva de 1714 per part de les autoritats espanyoles, organitzada per Òmnium Cultural en la qual participava la columna de la Flama dels Vigatans de Sta.Eulàlia de Riuprimer, Vic i Muntanyola amb la representació del penó de Llorenç Tomàs i Costa.
Esperem que es tramiti amb diligència i que pugui col•laborar que en el futur les decisions es puguin prendre amb més sentit comú, arrelament a la realitat catalana i des de les institucions catalanes.
En el decurs de l’acte hi havia previst de fer unes salves de trabuc d’honor, que la delegació del Govern espanyol a Catalunya va prohibir al•legant un informe de la Guàrdia Civil per qual aquestes armes només es podien fer servir en festes tradicionals i que aquesta commemoració no ho era. Tant la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya com els grups de Miquelets, com els organitzadors han discrepat frontalment d’aquesta decisió i els criteris emparats en una normativa estatal no adequada a la realitat catalana, que impedeixen que trabucaires participin en una celebració històrica o en un acte popular i que la decisió sobre aquesta qüestió depengui d’un informe de la Guàrdia Civil. Per això, com a regidor de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer vull manifestar que es presentarà una moció en un proper ple sobre el tema, ja que lamentem profundament aquesta prohibició basada en un informe del cos armat de la Guàrdia Civil espanyola.


Així mateix, rebutgem la Sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l’ensenyament de Catalunya del passat mes de desembre i anunciem la preparació de la moció definitiva un cop es posi en marxa el web somescola.cat que centralitzarà totes les demandes de diferents agents educatius del país.

Els altres grups, enlloc d'afegir-se a aquest rebuig, diuen que veuen bé que presenti les mocions properament i que ja les debatrem.

S’aixeca la sessió a les 21.49h.

Altres qüestions: El divendres s’acaba el termini per rebre propostes de les empreses que es vulguin presentar pel projecte de cobrir la pista poliesportiva.
El Projecte de la llar d’infants ja està aprovat definitivament.
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació