5.11.08

Novetats sobre la demanda de bé cultural d'interès nacional a favor de l'ermita de Sant Sebastià.


En data 30 d'octubre, va arribar a l'ajuntament una notificació de la Direcció General del Patrimoni Cultural signada pel director general, Josep M. Carreté.


Diu així:


Faig referència al vostre escrit de data 19 de setembre 2008 en què comuniqueu l'acord del Ple del vostre ajuntament de donar suport a la incoació d'expedient de declaració com a bé cultural d'interès nacional a favor de l'ermita de Sant Sebastià de Vic.


En aquests moments s'estan elaborant els informes previs que han de valorar l'adequació del bé a la protecció sol·licitada.


Un cop disposem dels informes esmentats, i si són favorables a la declaració, podem iniciar el procés de tramitació de l'expedient d'acord al procediment de la Llei 9/1993 del patrimoni cultural català.
Xevi Rovira llegint la demanda en nom d'Espai Cat durant el I Aplec Independentista de Sant Sebastià, el passat 1 de març d'enguany.


En la tramitació de l'expedient, cal que consti l'informe favorable del Consell Assessor del Patrimoni Cultural de Catalunya i de l'Institut d'Estudis Catalans, i també s'ha de donar audiència als interessats i obrir un període d'informació pública per a que finalment es pugui aprovar la declaració per Acord del Govern.



Quedo a la vostra disposició per a facilitar-vos qualsevol informació o aclariment que us calgui.



Atentament, J.M. Carreté.

Director general del Patrimoni Cultural

Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.



-----



Això vol dir que tot segueix el seu lent curs burocràtic, però que tira endavant i pel bon camí.

Esperem que no s'allargui molt i ben aviat es pugui dignificar un espai tan important, el bressol de l'Acord dels Vigatans de 1705, un fet transcendental per a la història de la nació catalana.
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació