31.7.08

ERC de Muntanyola i ERC-AM Riuprimer, botxins similars, camins similars...

Ha quedat palès després d’un any de les eleccions municipals, que al nostre poble i al veí de Muntanyola, (i també en altres indrets però parlo només dels pobles petits prenent els exemples de Santa Eulàlia i Muntanyola), hi fa falta molta cultura democràtica als nostres respectius ajuntaments.

Desgraciadament, al de Santa Eulàlia els autoanomenats independents (AR) ens negaren un pacte de govern per escrit i ni tan sols ens volgueren donar els pressupostos per les àrees de govern que ens havien atorgat (a més d’altres desconsideracions que prefereixo aparcar i manca de confiança).

A Muntanyola la situació encara ha estat més esperpèntica: amb una diferència de 6 vots entre CiU i ERC a les darreres municipals, es va pactar (crec que encertadament) repartir l’alcaldia a mig mandat, començant el mandat Ramon Llorà de CiU. ERC i CiU tenen 3 regidors, i del PSC hi ha Àngel Tió.

Doncs bé, al cap d’un any de bona feina d’ERC a càrrec de Toni Bou (que hagués estat alcalde els 2 darrers anys de legislatura), Alfons Zorrilla, amb qui vaig compartir reunions quan portàvem les àrees de Turisme i Serveis Socials i puc corroborar que és un pencaire, i Isabel González, CiU els ha expulsat de govern en una maniobra barroera amb pretextos poc concisos, i fins i tot mentides. (Vegeu la notícia publicada a Osona.com a l’enllaç de sota).

Bé, que es veu d’una hora lluny que el què volen és quedar-se al poder tota la legislatura, i al cap d’un temps prudencial en què s’han tret feina de sobre, han apartat aquestes tres persones que estaven treballant pel poble de manera entusiasta com qui espanta unes mosques, sense avisar de res i d’una forma molt poc democràtica. Perquè és cert que poden fer legalment el què han fet, però no és ètic, ni moral ni lícit. Els pactes s’han de respectar, i més si estan per escrit.

Però el que més greu em sap, com em va saber a Santa Eulàlia, és que un equip de govern d’un poble petit on falta gent a treballar i sobra gent a criticar, es prescindeixi de regidors que s’hi estan deixant la pell, de manera tan alegre. A Santa Eulàlia, potser teníem algunes diferències, però és evident que 5 fèiem més feina que els 4 (amb variables constants de cares, i per tant, poc estables) que queden ara. El que ja és de jutjat de guàrdia és que ho admeti la mateixa alcaldessa “Ara si no hi ets tu farem menys” (em va dir) i es quedi tan ample.

A Muntanyola ja no vull ni pensar com es notarà que passin de 6 a 3, és impossible que atrapin tota la feina que comporta vetllar de la millor manera per un poble, per petit que sigui. A part, a petició d’ERC s’ha celebrat aquest ple extraordinari per debatre el tema, d’altra manera la cosa quedava mig tapada al final del darrer ple que van celebrar a tall de decret al final de tot i sense possibilitat de rèplica. Però és que a més, CiU l’ha fet celebrar en una sala molt petita i en horari laboral, quan fins ara els feien en una sala més gran i en horari vespertí, fent que la cosa encara quedés més grotesca...


Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola són pobles veïns que han de treballar conjuntament per la seva gent i la seva terra, i episodis com els que hem viscut recentment ambdúes poblacions són lamentables, però això no ens tira enrere, ara més que mai estem disposats a sobreposar-nos, només ens queda mirar endavant i fer una bona feina des de l’oposició. De moment ja puc dir que Muntanyola s’afegirà a muntar una columna per la Marxa dels Vigatans d’enguany que s’unirà a la riuprimerenca de camí a Vic, i no l’han impulsat aquests senyors que van a tantes reunions mentre els d’ERC fan conferències de premsa, encara que si venen seran benvinguts, el país es fa pas a pas entre tots i no sobra ningú (bé sobren els botiflers, però vull pensar que només els ha traït l’ànsia de poder, i no que siguin uns botiflers). Visca Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola!

Notícia a Osona.com:

http://www.osona.com/index.php?seccio=noticies&accio=veure&id=9042#comentaris

Notícia a Elter.net

http://www.elter.net/noticia/1052/ciu-trenca-definitivament-el-pacte-amb-erc-a-muntanyola

El cas Muntanyola al bloc d’Isaac Peraire (ERC de Prats de Lluçanès):

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/101977

CiU de Muntanyola, vergonya política, al bloc de Jordi Casals (ERC de Torelló)

http://casalsprat.blogspot.com/2008/07/ciu-de-muntanyola-vergonya-poltica.html

Pàgina web de l’Ajuntament de Muntanyola (sí, ells en tenen ja... en això van més avançats):

http://www.muntanyola.cat/

 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació