29.7.08

Acta (pròpia i no oficial) del ple extraordinari del 24 de juliol.

PLE EXTRAORDINARI 24 JULIOL DE 2008

Acta del ple de dimarts 24 de juliol de 2008.
(Feta pel Regidor Xevi Rovira, l’oficial és la de la secretària, però com que l’equip de govern no penja gaires coses al bloc, ni gaire a temps... És resumit i bàsicament destaca les justificacions de vots no positius dels regidors de l’oposició, CiU i ERC-AM, no transcriu totes les converses aclaratòries o aportacions sobre cada tema, que n’hi va haver...)

Tots els regidors hi son presents tret de Pau Parés d’AR, que ha excusat la seva assistència.

1.Aprovació de l'esborrany de l'acta de la sessió anterior.

S’aprova per unanimitat.

2. Propostes d'acord que presenta l'alcaldessa al ple:
1a. Acceptació de la subvenció atorgada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per a la llar d'infants "El roure xic" per al curs 07-08, i aprovació de l'estat de despeses de gestió de la llar d'infants municipal del curs 07-08.

S’aprova per unanimitat.
2a. Pròrroga del contracte de concessió per a la gestió del servei de subministrament d'aigua, per raó d'interès públic.

S’aprova per unanimitat.
3a. Acceptació de la proposta de conveni, relativa a la delegació a favor del consell comarcal del servei de recollida, dipòsit i control d'animals de companyia abandonats o perduts.

S’aprova per unanimitat.

4a. Moció d'adhesió a la xarxa d'alcaldes per la pau.

S’aprova per unanimitat.
5a. Aprovació definitiva del projecte de modificació dels Estatuts de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària La Plana.

S’aprova per unanimitat.
6a. Aprovació d'inici de l'expedient de contractació, per procediment obert, de la gestió del servei municipal d'aigua, en règim de concessió.

S’aprova per unanimitat.
L’equip de govern ofereix als caps dels partits de l’oposició entrar a formar part d’una comissió de treball sobre el tema amb ells, similar al què s’ha fet amb les ordenances sobre les plaques solars. Ha estat a petició de Josep Musull (CiU), però l’alcaldessa ja ho anava a proposar i tots ho accepten.
7a. Trasllat data ple ordinari del dia 1-9-2008 (A 15 de setembre de 2008)

Després de les explicacions justificatives d’aquest canvi, s’aprova per unanimitat.

CiU considera que ja s’havia de mirar bé quan es van posar els 4 plens ordinaris que es preveuen durant l’any.
ERC-AM en primera instància hi vota en blanc, però després d’explicar el perquè i formular una petició que és resposta de manera positiva hi vota a favor. Primerament, considera que ja els ho podien haver dit fa dies que es volia canviar la data, ja que s’han estat reunint tots els grups municipals per fer les ordenances sobre la instal·lació de plaques solars al municipi. I segonament, tenia pensat presentar una moció que implicava una acció que s’ha de fer els dies 10 i 11 de setembre, per tant, no hi havia temps. Es tracta d’adherir-se a la Comissió 100 anys d’Estelada, com ha fet l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i segurament faran altres ajuntaments, i penjar la senyera estelada que enguany celebra el centenari enlloc de la tradicional de 4 barres els dies 10 i 11 de setembre. La proposta és acollida positivament per l’alcaldessa, que ho pot ordenar sense que faci falta aprovar la moció en un ple, i Xevi Rovira canvia el seu vot, ara favorable al canvi de data.

8a. Acceptació canvi destí subvenció PUOSC 2006.

3 vots a favor d’AR, 2 vots en contra de CiU, i 1 abstenció, d’ERC-AM.
És un empat, però el vot de qualitat de l’alcaldessa possibilita l’aprovació.
CiU considera que és malversar els diners de l’Ajuntament ja que és per poc temps i considera que els accessos es faran malbé durant la construcció de l’escola. A més no era el seu projecte.
L’Alcaldessa respon dient que assumeixen petits desperfectes, però que a grans trets no pensen que sigui negatiu i que sigui llençar els diners.
ERC-AM diu que veu bé fer un canvi de destinació de la subvenció, però que aquest canvi proposat no és el més òptim per al poble, i per això s’abstén.
9a. Sol·licitud subvenció per actuació sobre el sistema d'abastament d'aigua en alta.

S’aprova per unanimitat.

10a. Modificació de la taxa de recollida d'escombraries relativa als habitatges disseminats.

CiU 2 vots en contra, ERC-AM abstenció, i 3 vots favorables d’AR. S’aprova pel vot de qualitat de l’alcaldessa que desfà l’empat.
CiU diu que hi vota en contra perquè realment l’ajuntament no ofereix el servei als disseminats, i que un descompte del 30% (passen de pagar 100€ a pagar-ne 70€) el troba massa escàs.
AR, argumenta que s’havia ofert un 8% de descompte a l’inici, que s’han fet diverses reunions amb els propietaris afectats i que tot i ser un tema complicat, de moment, és el màxim descompte que s’atreveixen a fer amb les poques dades que tenen del servei aplicat. Però que pot ser major en un futur.
ERC-AM diu que efectivament no s’ofereix el servei pròpiament, tot i que està a favor del porta a porta, però que aquest descompte, tot i que és necessari, és molt arbitrari, ja que s’ha hagut d’aplicar tenint en compte molt poques dades reals, i no s’ha pogut estudiar prou detingudament, i que per tant està equivocat.
La secretària aixeca la sessió.

Notes del Regidor d'Esquerra-AM.

L'Ajuntament ha confirmat que aportarà 200€ com a subvenció per a la Marxa dels Vigatans, que el 10 de setembre portarà la flama de l'Acord de Sant Sebastià de Santa Eulàlia a Vic. Els actes tornaran a sortir al programa de Festa Major, tornen a estar organitzats per Òmnium Osona i el Consell de Joventut de Riuprimer. Un representant de l'Ajuntament llegirà el Manifest de la comissió 11 de setembre d'enguany als actes previs a la sortida de la comitiva.

Xevi Rovira ha participat en la Comissió d'elaboració de les ordenances sobre instal·lacions de plaques solars al poble, com a regidor d'ERC-AM, conjuntament amb Josep Musull de CiU, l'alcaldessa Núria Solà i el tinent d'alcalde Pau Parés d'AR, amb la Secretària i l'arquitecte municipal. El nostre grup defensava posar el màxim de facilitats a les instal·lacions per tractar-se d'una aposta per les energies renovables, sempre i quan no afectessin al paisatge. Després d'una mica d'estira i arronsa, sobretot amb CiU, que era més reticent a eixamplar les possibilitats d'instal·lació, s'ha arribat a un acord dels 3 grups, i les ordenances seran publicades properament als mitjans oficials.

D'altra banda, valorem molt positivament el gest de l'Alcaldessa de tenir-nos en compte en aquesta comissió i la de l'aigua. I també que s'hagi compromès a penjar la senyera estelada els dies 10 i 11 de setembre sense haver-ho de passar com a moció en un ple.

Xevi Rovira, cap de llista d'ERC-AM riuprimer.



 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació