29.4.08

Ple de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer 28 abril 2008

Ja que l'equip de govern encara no penja els plens al bloc provisional que té, fet pel regidor d'Esquerra-AM quan era al govern, nosaltres hem decidit començar a penjar els plens al nostre bloc.


Sessió Extraordinària, 28 d'abril de 2008 de 21 a 22h.

Assistents:

Núria Solà i Corretja, alcaldessa, que presideix l'acte. (AR)

Regidors:

Pau Parés Comas (AR)
Jorge Usero Usero (AR)

Josep Musull Parramon (CIU)
Albert Vilademunt Esmarats (CIU)

Xevi Rovira i Montells (ERC-AM)


(El 4t regidor per AR, encara no té la credencial i no pot prendre part del ple, a més, qui ho havia de ser, Ramon Creus, té una incompatibilitat al ser administrador d'una empresa subcontractada per CASSA, que gestiona el tema de l'aigua al municipi, i per tant tot apunta que serà Mª Teresa Franquesa la nova regidora per AR)


Resultats votacions dels punts:


Ordre del dia:

1. S'aprova l'esborrany de l'acta de la sessió anterior per unanimitat.


2.

1a-Aprovació del Pla director d'abastament d'aigua potable.

AR: A favor
CIU: A favor, però demanen que es tinguin en compte les seves aportacions quan s'hagin de redactar aquest tipus de plans.
ERC-AM: A favor, i també demana que se'ls tingui en compte per analitzar futurs plans.


2a- Ratificació resolució de l'alcaldia de 7-4 de sol·licitud de subvenció per a xarxa de gas.

AR: A favor
CIU: A favor, però demana que s'exigeixi a la companyia executora que posi les escomeses en tots els llocs de titularitat de l'Ajuntament.
ERC-AM: A favor.


3a-Organització de l'Ajuntament:
Nomenament de Núria Solà com a representant al Consorci de Turisme Portes del Montseny, després que el regidor Xevi Rovira hi renunciés el passat 9 d'abril 2008.


AR: A favor
CIU: A favor
ERC-AM: Abstenció, ja que ERC-AM que tenia la representació al Consorci va trencar el pacte de govern per discrepàncies entre els 2 grups, i el regidor d'Erc va deixar els seus càrrecs, no obstant no hi vota en contra perquè és necessari que hi hagi algun representant de l'Ajuntament al Consorci de Turisme.


4a. Compte general del pressupost municipal de l'exercici 2007.

A favor tots.


5a. Compte del patrimoni de l'exercici 2007.

A favor tots.


6a. Ratificació del Pacte Territorial de Promoció Econòmica i Ocupació d'Osona Sud-Alt Congost 2008-2011 signat el dia 4-2-08.

AR: A favor
CIU: A favor
ERC-AM: Abstenció, perquè el tinent d'alcalde de Centelles, que va adreçar la còpia del Conveni a l'Ajuntament, també els va reclamar propostes dels projectes concrets a presentar com a municipi, per així obtenir més bona puntuació al demanar la subvenció, i l'equip de govern de Santa Eulàlia de Riuprimer no en va fer arribar cap.

El regidor Jorge Usero replica que en van parlar a la reunió de manera verbal.


7a. Destinació a favor de la Mancomunitat La Plana del capítol per a la prestació supramunicipal de serveis del fons de cooperació local.

A favor tots.


8a. Conveni Pla de Vigilància complementària d'incendis forestals de l'any 2008.

A favor tots.


N0 hi ha mocions precs i preguntes per ser ple extraordinari.


No obstant, CiU i ERC demanen poder utilitzar un despatx compartit de l'Ajuntament per consultar documentació i rebre gent i entitats, petició que és acceptada per AR. De moment però només hi podran accedir en hores d'obertura de l'Ajuntament, ja que els grups de l'oposició no tenen les claus de l'Ajuntament.


Notes del Regidor d'ERC-AM Xevi Rovira:


Posteriorment al ple, em vaig dirigir a l'equip de govern per recordar-los que encara estic esperant que m'avisin o em convoquin per coordinar els temes oberts que hi havia a les àrees que gestionava al govern municipal. I que s'espavilin a nomenar els responsables corresponents per a cada àrea, que en la meva opinió estan trigant molt, cosa que provoca que les entitats com el Casal d'Avis, CJR, cultural i esportives estan desemparades, i la situació en general és dolenta per la governabilitat municipal.
Amb el regidor Jordi Usero ja ens vem posar en contacte per parlar sobre la meva sortida com a tresorer dels Amics del Segar i el Batre, perquè s'hi posi ell, ja que no té lògica que continuï a la junta essent a l'oposició a l'Ajuntament quan es va decidir que hi hauria un representant de l'Ajuntament a l'entitat per gestionar el tema de les subvencions directament amb la Generalitat.
Respecte a les altres actuacions en què m'ofereixo per coordinar-nos i posar-los al corrent de tot pel bé del poble, em van contestar que ja em diran alguna cosa.
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació