9.4.08

Comunicat a la població sobre la sortida del govern municipal d'ERC-AM

COMUNICAT A LA POBLACIÓ RIUPRIMERENCA SOBRE LA SORTIDA D’ERC-AM DE L’EQUIP DE GOVERN


INTRODUCCIÓ

El poble de Santa Eulàlia de Riuprimer va demostrar en les últimes eleccions municipals, que volia un canvi. Sorprenentment, AR va iniciar converses per arribar a acords de govern amb CiU, que no es van concretar. Tot i això, que nosaltres no enteníem ni entenem de cap manera, després les van iniciar amb ERC-AM i van fructificar en un pacte no escrit, amb la cessió de 2 regidories, les àrees de Cultura i Serveis Socials. El canvi ha estat liderat per AR amb majoria absoluta, però des d’ERC-AM, amb un regidor, també formem part d’aquest gir de rumb i de maneres de fer.

ELS INTENTS PER “SALVAR” EL GOVERN

Després de gairebé 9 mesos de govern d’AR amb ERC-AM a l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, el nostre grup municipal va considerar que no quedaven clares les atribucions i competències del nostre regidor Xevi Rovira en les àrees assignades a ERC-AM, cosa que va provocar malestar i posicionaments contradictoris entre els dos grups de l’equip de govern. Nosaltres, entenent que això era degut a que en cap moment es va fer un acord de govern per escrit, tal com es fa a la gran majoria d’ajuntaments, en el qual quedessin clares les competències de cadascú, i amb l’ànim d’arribar a una resolució del tot satisfactòria d’aquesta situació, vàrem proposar que l’única solució era clarificant per escrit l’acord de govern que hi havia. Per això vam lliurar a AR una proposta de borrador de pacte de govern per tal de negociar-lo i arribar a una entesa satisfactòria. (Podeu consultar la proposta de pacte i la resposta d’AR a www.erc-amriuprimer.blogspot.com). Després de rebre una negativa frontal a negociar el pacte i posar res per escrit per part seva, vam entrar-lo en forma d’instància dirigit al grup AR de l’Ajuntament, per tal de rebre’n una resposta oficial i així poder actuar amb conseqüència.
Al cap d’un mes d’espera incerta i negativa per la governabilitat del poble, en el qual hem continuat governant en la mesura de les nostres possibilitats i limitacions, la seva resposta no mostra cap mena d’interès ni evidentment atorga cap respecte cap a la bona feina feta fins ara en les nostres àrees de govern. Simplement es limita a citar la resolució d’alcaldia que ens atorgava les dues regidories, i esmenta que la forma de treball estava pactada verbalment de mutu acord, i que no veuen necessari modificar el pacte de govern al qual es va arribar. Aquesta manca de necessitat és evident perquè un grup té la majoria absoluta, però és preocupant quan s’ha declarat que es volia representar el canvi al poble de manera diversa, i més quan hi ha una dedicació parcial tan baixa als afers municipals per part d’únicament els 4 regidors que quedaran per governar el poble. En actes com aquest, és quan AR mostra la seva manca de cultura democràtica, i al nostre entendre, haurien d’haver sabut fer un esforç d’apropament democràtic i un eixamplament de mires per al benefici global del poble.

CONCLUSIONS

Després de 10 mesos de govern, s’ha vist que l’esperança de canvi que molta gent va dipositar en AR no era tal i com s’esperava, a més ha quedat palès que pel seu grau de responsabilitat política i d’implicació en un projecte seriós, no mereixia una majoria absoluta quan ja ha hagut de reestructurar el seu propi equip en menys d’un any de govern.
Un cop analitzada la situació i veient aquesta manca d’interès per arribar a una entesa satisfactòria per a la governabilitat municipal conjunta del nostre grup amb AR, no ens queda altre remei que presentar la nostra renúncia formal a les regidories que se’ns van atorgar, ja que no es pot treballar de manera satisfactòria sense resoldre les desavinences exposades en la proposta de pacte de govern, com ara no conèixer els pressupostos generals de les àrees que teòricament hem de governar amb plena capacitat, entre d’altres.
De totes maneres, pensem seguir treballant en positiu des de l’oposició, per seguir fent bones polítiques per al nostre país, el nostre poble, les seves entitats, i la seva gent, i restem en disposició d’escoltar els nostres vilatans i representar les seves inquietuds.

ERC-AM Santa Eulàlia de Riuprimer.

www.erc-amriuprimer.blogspot.com

a/e: roviramx@diba.cat
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació