29.4.09

Convocatòria ple ordinari, dilluns 4 de maig 2009, 21h.

L'alcaldessa ha convocat des d'ahir 28 d'abril a sessió ordinària del ple per al 4 de maig a les 21h amb el següent ordre del dia:

1. Aprovació de l'esborrany de l'acta de la sessió anterior.
2. Propostes d'acord que presenta l'alcaldessa al ple:

1a. Compte general del pressupost municipal de l'exercici 2008.

2a. Compte del patrimoni de l'exercici 2008.

3a. Aprovació inicial dels plecs de clàusules administratives generals de contractació en referència als contractes de serveis i de subministraments, a altres contractes administratius i als privats, i als contractes d'obres i instal·lacions i als de concessió d'obra pública elaborats per aquest Ajuntament.

4a. Acceptació de la cessió gratuïta de terrenys destinats a vials.

5a. Aprovació de l'inici d'expedient de delimitació del terme municipal de Muntanyola, amb els termes municipals de Malla, Tona, Collsuspina, Moià, l'Estany, Santa Maria d'Oló, Oristà, Sant Bartomeu del Grau, Santa Eulàlia de Riuprimer i Vic.

6a. Acceptació de la cessió en propietat de 3 bancs d'espai urbà cedits per la DIBA dins del Pla de concertació Xarxa Barcelona municipis de qualitat 2008-2011, programa de mobiliari d'espai públic.

7a. Conveni Pla de Vigilància complementària d'incendis forestals any 2009.

8a. Declaració del "Roure Gros" arbre d'interès local.

3. Despatx d'ofici i presentació de l'estat de d'execució del pressupost.

4. Resolucions, mocions, precs i preguntes:

1a Ratificació de la resolució d'alcaldia sobre l'aprovació de la moció sobre la commemoració dels 30 anys d'ajuntaments democràtics.

Mocions presentades pel regidor d'ERC-AM:

2a Moció en relació als fets de la Franja de Gaza
3a Moció per la prohibició de les curses de braus que incloguin la mort de l'animal o qualsevol tipus de maltractament i declaració del poble com a antitaurí.
4a Moció per la internacionalització del dret de decidir a tenir un estat propi del poble català.
5a Moció d'adhesió al manifest de la diada de Sant Jordi de l'Ajuntament de Palafrugell

Mocions presentades pel regidor d'ERC-AM i dels regidors de CiU:

6a. Moció per fomentar les adhesions a la Iniciativa Legislativa Popular per tal que el Parlament de Catalunya aprovi una llei de convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació.

------------------------------------------------------------------------------------------

Com podreu observar, els acords són purament de tràmit i no presenten complicacions per la qual cosa probablement s'aprovin tots per unanimitat. Pel què fa a la 8a proposta sobre declarar el Roure Gros arbre d'interès local cal destacar que ha sigut a instàncies del Sr. Pere Serra (amb la col·laboració del membre de la nostra llista d'ERC-AM Frederic Tormo) que ho va proposar al regidor de medi ambient Jordi Usero (AR). Posteriorment a la declaració d'arbre d'interès local probablement es podrà declarar arbre d'interès comarcal.

Pel què fa a les mocions, cal destacar que respecte al darrer ple, quan l'alcaldessa ens va dir que no n'havia entrat cap de les 7 presentades perquè no havien tingut temps de llegir-les, d'aquelles es va retirar la d'en David de la Fornal per no tenir vigència, la de la pirotècnia perquè l'equip de govern en va presentar una d'alternativa, i la de l'Espai Europeu d'Educació Superior també hem decidit retirar-la de moment, pendents de com evolucionen els esdeveniments entorn a la pol·lèmica suscitada pel Pla Bolonya entre els estudiants i els mossos d'esquadra.

Hem modificat i actualitzat la moció de suport a la manifestació de Brussel·les per internacionalitzar el dret a decidir dels catalans a tenir un estat propi, i aquest cop ha entrat a votació del ple.

Han entrat a votació del ple la moció antitaurina i la dels fets de la franja de Gaza que l'altra vegada no hi havien entrat. I de les noves, han entrat la de suport al manifest de la diada de Sant Jordi promogut per l'Ajuntament de Palafrugell i la moció que hem presentat conjuntament amb els regidors de CiU de foment a l'adhesió a la ILP per tal que el Parlament català aprovi una llei de convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació.

En canvi, soprenentment i demanarem les raons al torn de precs i preguntes, l'alcaldessa ha tornat a deixar fora de la votació del ple la moció de la Xarxa de pobles cap a a la sostenibilitat, i les noves mocions d'adhesió i suport a l'any Amades i a l'escola Bressola de la Catalunya del Nord.

Tot seguit adjuntem les mocions noves, i l'actualització de la de suport a la manifestació de Brussel·les.
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació